Asp.NET GridView CSS Template Giydirelim
Yazı hakkında dikkatinize.
İçerikten faydalanmadan önce buradaki uyarıma dikkat etmenizi rica ediyorum.Bu sitedeki içeriklerin büyük çoğunluğu özgün olarak hazırlanmışken, bir kısmıda belirli kaynaklar yardımıyla oluşturulmuştur.Bunlara rağmen kaynağı belli olmayan ama insanların işine yarayan bazı içerikleride haliyle bu sitede paylaşılmakta ve binlerce kişi bu paylaşım sayesinde bu içerikten faydalanmaktadır.Özellikle bu yazımızda alıntı ve çalıntı ithamları çok olmakta ve bu bir yerden sonra duyarlılık haddinizi aştığınızı göstermektedir.Bu yazıyla alakalı yorumlara aşağıda bakabilirsin.Tüm yorumlar aşağıda yayınlanmıştır.”yuh yani” isimli bir ergen çocuğa yaptığım açıklamayı hakkımda benzer ithamlarda düşünenler için okumalarını söylüyorum ve hakkınızda boş adam değil, adam olmanız için dua ediyorum.
Asp.NET’in çok kullanışlı olan veri kontrollerinden GridView’in var olan hazır tasarımları bazen yaptığımız çalışmalarda göze hitap etmeyebiliyor.Aşağıda benim, genellikle kullandığım bir GridView’e göre tasarlanmış CSS mevcut.Bu CSS ile GridView’i güzelleştirebilirsiniz.
.mGrid { width: 100%; background-color: #fff; margin: 5px 0 10px 0; border: solid 1px #525252; border-collapse:collapse; } .mGrid td { padding: 2px; border: solid 1px #c1c1c1; color: #717171; } .mGrid th { padding: 4px 2px; color: #fff; background: #424242 url(grd_head.png) repeat-x top; border-left: solid 1px #525252; font-size: 0.9em; } .mGrid .alt { background: #fcfcfc url(grd_alt.png) repeat-x top; } .mGrid .pgr { background: #424242 url(grd_pgr.png) repeat-x top; } .mGrid .pgr table { margin: 5px 0; } .mGrid .pgr td { border-width: 0; padding: 0 6px; border-left: solid 1px #666; font-weight: bold; color: #fff; line-height: 12px; } .mGrid .pgr a { color: #666; text-decoration: none; } .mGrid .pgr a:hover { color: #000; text-decoration: none; }
Yukarıdaki CSS’i GridView nesnemize yedirmek için CssClass Attribute’unu kullanmamız yeterli olacaktır.
<asp:GridView ID="gvCustomres" runat="server" DataSourceID="customresDataSource" AutoGenerateColumns="False" GridLines="None" AllowPaging="true" CssClass="mGrid" PagerStyle-CssClass="pgr" AlternatingRowStyle-CssClass="alt"> <Columns> <asp:BoundField DataField="CompanyName" HeaderText="Company Name" /> <asp:BoundField DataField="ContactName" HeaderText="Contact Name" /> <asp:BoundField DataField="ContactTitle" HeaderText="Contact Title" /> <asp:BoundField DataField="Address" HeaderText="Address" /> <asp:BoundField DataField="City" HeaderText="City" /> <asp:BoundField DataField="Country" HeaderText="Country" /> </Columns> </asp:GridView> <asp:XmlDataSource ID="customresDataSource" runat="server" DataFile="~/App_Data/data.xml"></asp:XmlDataSource>
Son olarak GridView aşağıdaki gibi gözükmektedir.
Umarım beğenmişsinizdir 🙂
İyi çalışmalar
.mGrid .alt { background: #fcfcfc url(grd_alt.png) repeat-x top; }
.mGrid .pgr { background: #424242 url(grd_pgr.png) repeat-x top; }
resim koymuşsun resimleride paylaşsaydım iyi olurdu.
Merhaba Ahmet,
Affınıza sığınarak resimleri koymayı unuttuğumu bildirmek isterim.Ancak resimleri aramam sonucu bir türlü bulamadım.Gerekirse sizlere bu resmi oluşturup yazı altında paylaşabilirim.
Bu gridview’i sen hazırlamadığın için resimleri bulamıyorsun tabi…
Aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz…
http://atashbahar.com/post/GridView-makeover-using-CSS.aspx
Katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler 🙂
hocam alıntı yaptın bari linkini koy. Başkasının emeğine saygı duymayı öğren
Merhaba yuh yani,
Lütfen şefk kırıcı yorumlar yapıpta şu var olan heycanı tüketmeye çalışmayın.Alıntı yapılan konu bir makale değil bir teknik kullanım için parça, alet ya da ufak bir kod.Hatırlıyorum ki bu konuda yararlandığım bir forum sitesiydi ve ben yararlandım sizlerde yararlanacağınız varsa paylaşıyım dedim.Tamam genede alıntı yap diye söyleyebilirsin.Peki soruyorum sana hangisini alıntı yapıyım.
Buradan bakabilir sonra varsa cesaretin lütfedip yazabilirsin!
Yukarıdaki arama sonucuna bakarsan eğer bana dediğini lütfen kaynak göstermeyenlerede dermisin.O zaman yaptığın eleştiri hak ettiği yerini bulur.
Bu başkasının emeği dediğin artık Global bir şey olmuş.Hem farkındaysan her zaman yaptığım gibi konuyu kendim yorumlayıp yayınladım.Şimdi diyebilirsin araştırmalarında kullandığın kaynakları yazmalısın diye.Kabul ediyorum her araştırma, makale, bilgi ve ilmin arkasında bir harici kaynak vardır.Ama bir tek bu konuda alıntı yapmadım diye bunun faturasını böyle hadsizce kesmek fevri bir yaklaşım değil mi?
Çok iyi hatırlıyorum ki bu konu bir Türk sitesinde yayınlanmamıştı.O dönemdeki araştırmalarıma adım gibi eminim.
Birde bir itiraz yapıyorsanız lütfen adınızı benden gizlemeyin.Merak etmeyin size sizin gibi yaklaşımda bulunmam!!!
Saygılarımla..
http://atashbahar.com/post/GridView-makeover-using-CSS.aspx RESİMLER BURADA
Zahmet etmişsiniz…Resimler önceden diğer ziyaretçiler tarafından paylaşılmıştı…Genede teşekkür ederiz…
hunharca alıntı yapıyorsun!! alıntıdır yazmıyorsun bunedir kardeşim!!!!!
Def ol git buradan çocuk !!!
Çok ilginç gerçekten hemen hemen her yazınızı takip ediyorum . Yorumların çoğu çirkin bir şekilde saygısızca bir uslüp ile eleştirenlerle dolu. Bir şeyler üretip değer katamaya çalışan insanların önünde duran inan başka bir millet daha yoktur.
Ranga Guru’nun hikayesi ile olanı özetlemek istiyorum . ALINTIDIR *** 🙂
Ranga Guru resme bakmış ve şöyle demiş: “Sen artık büyük bir ressamsın. Resmini halk değerlendirsin. Bu resmi al, şehrin kalabalık bir meydanına as. Yanına da bir kırmızı kalem ile şu yazıyı bırak: “Lütfen beğenmediğiniz yerlere çarpı koyunuz.”
Öğrenci söyleneni yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, emeğini ve yüreğini ortaya koyarak yaptığı tablo, kırmızı çarpılarla doldurulmuş. Öğrenci buna çok üzülmüş. Tabloyu almış ve hocasına götürmüş.
Ranga Guru, öğrencisine üzülmemesini söylemiş ve aynı resmi yeniden yapıp yanına da yağlı boya ve fırça ile birlikte şu yazıyı bırakmasını söylemiş: “Lütfen beğenmediğiniz yerleri düzeltiniz.”
Öğrenci birkaç gün sonra gidip bakmış, tabloya kimse dokunmamış. Bu duruma çok sevinerek durumu hocasına anlatmış. Ranga Guru şöyle demiş: “Sen ilk seferde belki de hayatında hiç resim yapamayan insanlara fırsat verdin ve acımasız eleştiriler ile karşılaştın. Bu duruma çok üzüldün. İkinci sefer ise hataların düzeltilmesini istedin. Oysa kimse konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Çarpı koymak, beğenmemek, karalamak, kolaydır. İnsanoğlu başkalarında kusur aramada pek aceleci ve pek acımasızdır…”
Selamlar Kübra hanım,
Taş üstüne taş koymamışların yoğunlukta olduğu diyarlardan gelenlerden pek fazla bişey beklememek lazım… Bu arada paylaştığınız hikaye oldukça güzel ve manidar…
Teşekkür ederim…
Sevgiler…