Derinlemesine yazılım eğitimleri için kanalımı takip edebilirsiniz...

Docker Kurulumu Nasıl Yapılır?

Merhaba,

Bir önceki Docker’a dair temel kavramlar üzerine yazmış olduğumuz makaleden sonra artık sıra Docker platformu üzerine pratik çalışmalar yapmaya geldi diyebiliriz. Tabi bunun için öncelikle Docker platformunu kurmamız gerekmektedir. Çünkü Docker platformunu kullanabilmek için öncelikle kullandığınız bilgisayara Docker’ın kurulması gerekmektedir. Dolayısıyla gelin bu içeriğimizde Docker kurulumuna dair tüm detayları konuşalım.

Gereksinimler

Docker’ı Windows işletim sistemi üzerine kuracaksanız eğer en az ‘Windows 10 Pro’ versiyonunun gerektiğini unutmayınız. Gerekli versiyon kontrolünü yapmak için ‘Bilgisayarım’ > ‘Sağ Tık’ > ‘Özellikler’ kombinasyonunu takip ederek açılan pencerede aşağıdaki alana göz atabilirsiniz.

Docker Kurulumu Nasıl Yapılır?

Docker Hesap Açımı

İlk olarak Docker kurulumu ve kurulumdan sonraki kullanımı için her daim ihtiyacımız olacak olan Docker kaydımızı gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Bunun için hub.docker.com adresinden gerekli kayıt işlemlerini gerçekleştiriniz.

Docker Kurulum Dosyasının İndirimi

Ardından Docker kurulum dosyasını(bu makale yazılırken 916 MB) https://hub.docker.com/editions/community/docker-ce-desktop-windows/ adresinden sağdaki ‘Get Docker’ sekmesine tıklayarak indiriniz.
Docker Kurulumu Nasıl Yapılır?

Yüklemenin Gerçekleştirilmesi

Docker dosyasını indirdikten sonra klasik Türk yöntemi olan ‘Next, Next la he Next’ yöntemiyle kurulumu başlatarak gerçekleştirebilirsiniz.

Docker’ın Başlatılması

Yükleme başarıyla gerçekleştirildikten sonra artık Docker’ı başlatabiliriz. Lakin başlatılan Docker’ı kullanabilmek için açtığımız hesap üzerinden giriş yapmamız gerekmektedir.
Docker Kurulumu Nasıl Yapılır?

Sign in butonuna tıkladıktan sonra başlat menüsü üzerinden ilgili Docker iconuna sağ tıkladığınızda accountunuza özel bir ibare görüyorsanız başarılı giriş yaptınız demektir.
Docker Kurulumu Nasıl Yapılır?

Versiyon Kontrolü Yapma

Evet… Eğer ki yüklediğiniz Docker’ın versiyon bilgisini merak ediyorsanız powershell yahut komut istemi üzerinden aşağıdaki kodları çalıştırmanız yeterlidir.
docker --version
docker -v
Docker Kurulumu Nasıl Yapılır?

İlgilenenlerin faydalanması dileğiyle…
Sonraki yazılarımda görüşmek üzere…
İyi çalışmalar…

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

1 Cevap

  1. 22 Mart 2020

    […] Docker Kurulumu Nasıl Yapılır? […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir