Derinlemesine yazılım eğitimleri için kanalımı takip edebilirsiniz...

Angular 4 – Angular CLI Kurulumu

Merhaba,

Angular CLI, Angular uygulamaları için oluşturulmuş EmberCLI temelli bir yapıdır. CLI’ın açılımı, Command Line Interface ya da Command Line User-Interface şeklindedir. Angular uygulamalarında kullanılacak projeler, klasörler, dosyalar ve test hatta deployment vs. gibi birçok işlemi hızlı bir şekilde yapmamızı sağlayan araçtır.

Angular 4 ile çalışmalar gerçekleştireceğimiz bilgisayarda Angular CLI paketine ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı gidermek için öncelikle önceki Angular 4 İçin Visual Studio Code ve Node.js Kurulumu başlıklı yazımda bahsettiğim Node.js kurulumunu yapmak gerekmektedir.

Node.js kurulumunu yaptıktan sonra NPM’den paket yükleme işlemini gerçekleştirebiliriz.

Bu işlem için “Başlat” -> “Komut İstemi” kombinasyonunu takip edin ve komut penceresini açınız. Ardından “npm install -g @angular/cli” komutunu yazarak entera basarsanız bilgisayarınıza Angular CLI paketleri yüklenmiş olacaktır.

Şimdi bu yazdığımız komutu ele alalım.

npm install -g @angular/cli

Kodu incelersek eğer; “npm install” komutuyla NPM’den yükleme yapılacağı belirtilmektedir. “-g” komutu ise bu yüklemenin global olarak tasarlanacağını, yani o anki ilgili klasöre özel değilde bilgisayarın herhangi bir noktasında bu pakete erişilebilir olmasını belirtmektedir. “@angular/cli” komutu ise NPM’den yüklenecek olan paketin adıdır. Ee doğal olarak biz yapacağımız çalışmalardan dolayı Angular CLI paketlerini talep etmiş bulunuyoruz.

Bu işlemden sonra paketler bilgisayarımıza kurulmuş olacağından dolayı artık gönül rahatlığıyla Angular 4 projelerimizi inşaya başlayabiliriz.

Bir sonraki yazımızda Angular 4 için proje oluşturmayı ele alacağız.

Sonraki yazımızda görüşmek üzere diyelim…
İyi çalışmalar…

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

2 Cevaplar

  1. 25 Mart 2018

    […] Angular 4 – Angular CLI Kurulumu […]

  2. 25 Mart 2018

    […] bir proje oluşturabilmek için herşeyden önce Angular 4 – Angular CLI Kurulumu isimli makalede de değindiğim Angular CLI paketlerinin bilgisayarınızda kurulu olması […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir